Henna

                   Henna kis minta
(A kívánt motívum feltétele előtt előzetes egyeztetés szükséges, amely telefonon keresztül is megoldható.)

3 500 Ft

Henna nagy minta
(A kívánt motívum feltétele előtt előzetes egyeztetés szükséges, amely telefonon keresztül is megoldható.)

3 500 Ft – 8 500 Ft

Bejelentkezés: +36 20 413 5665

 

Henna testfestés

Eleinte hűsítő és gyógyító hatásaiért használták, később már egyre kifinomultabb minták formájában vitték fel a bőrre. Időszámításunk előtt 700-ban Perzsiában, Indiában és Egyiptomban is használták már kozmetikai és gyógyászati célokra (haj, köröm – és bőrfestés, gyógyfőzetek). A felhám elhalt sejtjeibe szivárog be. A henna egy kisebbfajta bokor (Lawsonia Inermis), amelynek szárított leveleit apróra őrlik, és forró vízzel, valamint egyéb adalékokkal keverik (más gyógynövényekkel vagy a fekete henna esetében fémekkel). Ez a növény Irán, India, Pakisztán, Egyiptom és Észak-Afrika területén elterjedt.

A henna masszát egy műanyag tubus segítségével viszik fel a bőrre. Vörös, barna, fekete színű lehet a henna. A valódi henna nem fekete, nem okoz sebeket, hólyagokat. Amit akár hennához, akár más porszerű anyaghoz hozzákevernek, hogy fekete nyomot hagyjon a bőrön, az a PPD nevű színező anyag. A PPD a Para – Phenylenediamine nevű vegyület rövidítése.

Pakisztánban, Indiában, Bangladesben és Szudánban főleg esküvők alkalmával festik meg a menyasszonyokat egy külön szertartásként tartott „mehndi éjszakán”. De nemcsak az arákat, hanem a jövendőbeli férjeket is borítja néha mehndi.

 

Ha tetszik az oldal oszd meg ismerőseiddel is:Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook