LPG

LPG – forradalmian új technológia az alakformálásban és a narancsbőr kezelésében
 

Az LPG 100%-ban természetes eljárás, amely formálja a testet, fogyaszt, feszesít, kontúroz, erősíti a kötőszöveteket, kezeli és eltünteti a cellulitot (narancsbőrt), helyreállítja a bőr megereszkedését, javítja laza tónusát.

LPG – világelső a testkezelésben
Az LPG Louis Paul Guitay, a terápiás masszírozó készülék feltalálójának nevét jelöli.
Louis Paul Guitay egy autóbalesetet követően visszamaradt hegeit a szöveteket mobilizáló, ún. Skin Fold Rolling kezeléssorozatot kapott. Számos kezelés után Louis Paul Guitay óriási változást tapasztalt bőre textúrájában. Kíváncsi és kísérletező ember lévén ekkor született meg az a szándéka, hogy kideríti, mi az oka a látványos eredménynek.

Többévi kísérletsorozat és fejlesztés eredményeképp az LPG technikát szabadalmaztatott módszerré tette, amely során az egyszerű vákuumot létrehozó készülékének kezelőfeje hullám formájában beszívja a bőrt, majd elengedi azt. A módszer rendkívül egyszerű, mégis hihetetlenül eredményes. A motorizált hengerek különböző sebességgel, egymástól függetlenül, azonos vagy ellentétes irányban mozognak, a bőr állapotától függően. A készülék intelligens szoftvere segítségével a program intenzitása a szövetek jellegzetességeinek és a kezelés céljának figyelembe vételével személyre szabható.           

Louis Paul Guitay a következő általános megállapításokat tette:

 • a törzs masszírozásával a medencetáji és hasi keringés javulása érhető el, ami jobb emésztést eredményez
 • a szövetek mobilizálásával (meghatározott manőverekkel) az érrendszerre, a nyirokrendszerre és a vérkeringésre pozitív hatás gyakorolható, a méregtelenítés felgyorsulása várható
 • a szabályozott vákuum (a szövetek érzékenységének és vastagságának megfelelően) gyors alakformálásra képes
 • a férfiaknál látványosabb az eredmény a nőktől eltérő kötőszövet felépítésük
  A gép kezelőfeje két hengerből áll. Miközben a vákuum enyhén megemeli a kezelt szöveteket, a forgó hengerek finoman masszírozzák a bőrfelületet. A kezelés minden esetben testre szabott és egyéni, ugyanis a hengerek forgási iránya és sebessége a kezelt bőr adottságainak és a kezelés céljának megfelelően szabályozható.

A kötőszövet kezelésének szabadalmaztatott tudománya, az Endermologie, nemcsak a szépség, hanem az egészség területén is rendkívüli hatékonysággal bír. Jelenleg a világ több mint 100 országában vezető pozíciót tölt be az LPG 100%-ban természetes sejt-stimulációs, karcsúsító és anti-aging eljárásaival. A szépészeti eljárások mellett sportorvosok és plasztikai sebészek is előszeretettel használják.

Alkalmazási területek

1. Látványos alakformálás

Az alakot érintő problémák keletkezésének folyamatában meghatározó szerepet játszik a rendszertelen és nem megfelelő étkezés, a mozgásszegény életmód és a kevés folyadék bevitel. Ennek hatására a zsírsejtek raktározni kezdenek, ami által jelentősen megnő a térfogatuk, majd nyomást gyakorolnak a vér- és nyirokerekre.
A zsírsejtek egyre távolabb nyomják a bőrt, lelassul a perifériás keringés, a felületi részen megjelenik a narancsbőr (cellulit), a mélyebb részeken pedig a zsírfelhalmozódás (sztetatóma).

Ezek tipikus területeken jönnek létre (csípő, derék, has, fenék, combok, karok),
amin tökéletesen fogyókúrával sem mindig lehet segíteni, mert a ,,zsírpárnák” nem onnan távoznak ahonnan szeretnénk

Ilyen esetekben megoldás az Endermologie, amellyel látványos változás érhető el, agresszív beavatkozás nélkül.
A forgó hengeres eljárás ugyanis képes a kötőszövetet minden irányban megmozgatni és helyrehozni az elváltozásokat. 

2. Narancsbőr (cellulit) és stria kezelése

A cellulit, azaz narancsbőr a mai kor esztétikai népbetegsége. Kialakulásának oka lehet a mozgáshiány, az elhízás, illetve a hormonális problémák (fogamzásgátló tabletták, hormon kezelt élelmiszerek). A nyirokrendszer elégtelen működése miatt a zsírsejtek között felgyülemlő salakanyagok vízvisszatartást (ödémát) eredményeznek, amitől a felhám alatti réteg súlynövekedése következik be. Emiatt megszakadnak a bőrben a kollagénrostok és az elasztinszálak, ezáltal nem tudják feszesen tartani a szöveteket, és látható egyenetlenséggel kitüremkednek a bőrfelszínen. A nők lazább kötőszövettel rendelkeznek, ezért náluk gyakrabban alakul ki a cellulit.

Mivel a nyirokrendszernek nincs olyan motorja, mint a keringésnek a szív, a nyirokkeringés helyreállításának, azaz a cellulit kezelésének egyetlen módszere létezik: a nyirokmasszázs, mely a salakanyagot és a vizet kimasszírozza a cellákból, hogy azután a nyirokkeringésen keresztül kiürüljenek a szervezetből.
Ezen nemkívánatos salakanyagok távozását elősegítve csökken illetve megszűnik a cellulit, keresztmetszeti fogyás keletkezik, feszesebbé válik a bőrfelszín és elsimulnak a ráncok.

Az okozott vérbőség segíteni tudja a striás csíkok halványulását is.

Mindez az LPG technológiának köszönhetően garantáltan fájdalommentes: a „szokásos” kék-zöld foltok helyett egy kellemes masszírozást érez a vendég.

 

3. Testkontúr formálása a tökéletes vonalakért

Vékonynak lenni jó, de sokan vannak, akiknek a formás alak még a sovány testalkat mellett is csak álom marad.
A vékonyság ugyanis nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs a testen kissé laza, netán megereszkedett bőrfelület, amely a kötőszövet gyengeségének köszönhető.

Sovány testalkaton kifejezetten a bőr felületét kezeljük: jobban definiáljuk a testkontúrokat, helyreállítjuk a bőr tónusát, kezeljük rendellenességeit.

Helyi fogyasztó kúrák után is javasolt, az elért eredmény megtartásáért és a laza kötőszövet megerősítéséért.

4. Célzott zsírbontás – épp onnan, ahonnan szeretnéd

Edzel, de akadnak megoldhatatlannak tűnő, makacs, lokális problémák?

Az egyik legfontosabb eredménye az LPG-nek, hogy onnan fogyaszt, ahonnan te szeretnéd!

Az LPG technológia – az egyedi görgős eljárással – lehetővé teszi a lokális zsír gyors kezelését. Ez a kezelés hatékony lehet has, derék, csípő, combok, tompor, far, karok és a hát részein ott, ahonnan egyébként nem tudod eltüntetni a felesleges zsírpárnákat. A kezelés hatására a zsírsejtek mérete csökken. Az eredmény látványos: a kezelt területen centiméterekben mérhető fogyás tapasztalható.

 

5. Gravitációtól megereszkedett bőr kezelése

 

A bőr teljes élete során gravitációs erőnek van kitéve, ennek következménye a megereszkedés. Elősegíti a bőr megereszkedését a gyakori, vagy nagyobb mértékű hízás és fogyás, valamint a kötőszöveti gyengeség is. Ilyen esetekben  a bőr elveszíti rugalmasságát és kialakul az  úgynevezett ,,lógó bőr”, ami érintheti a test különböző részeit (pl.,,kötényhas”).

A motorizált kezelőfej elhelyezkedése nyomán a hengerek megemelik a bőrt, nyomás gyakorlása nélkül tolják a bőrredőt a gravitációval ellentétesen. A folyamatos stimulálás edzettebbé, erősebbé és ellenállóbbá teszi a bőrt a ráható gravitációval szemben.

A kezelés során a vendég kellemesen relaxálhat, miközben alkalomról alkalomra érezheti, hogy bőre feszesebb lesz, csökken a narancsbőre, alakja karcsúbbá és kontúrosabbá válik.

 

6. Feszesítés, a bőr rugalmasságának visszanyerése

A bőr képes a regenerálódásra, de pl. szülés után az ember mielőbb szeretné ezt látni is, viszont ideje kevés van arra, hogy a folyamatot meggyorsítsa.
Az LPG technológia a fibroblasztok működését (ezek a kollagén és az elasztin termelésért felelősek) is serkenti.  Nagyon jó eredménnyel alkalmazható szüléstől, illetve nagy súlyingadozástól megereszkedett kötőszövet esetén is.
A feszesítés során gyors és látványos eredmény tapasztalható.

7. Esztétikai beavatkozások, sérülések utókezelése

Az LPG technika számos, a kötőszöveteket ért problémára, korábban nem létező megoldást nyújt.
A kezelés segíti a szövetek gyorsabb gyógyulását és  regenerálódását, a véraláfutás illetve az ödéma gyorsabb felszívódását és megszűnését.

 

A kezelés menete

Egy kezelés sorozat minimum 10 alkalom LPG kezelésből áll, mely hetente 2 x 35 percet vesz igénybe. Fontos, hogy egymás utáni többszöri LPG kezelés hatására a zsírsejtek önmaguktól is elkezdik végezni a zsírbontást (a lypolízist).

A kezelés higiéniáját és intimitását biztosítja a speciális anyagú LPG ruha használata, ezért a nagyon szégyenlős vendégek is bátran igénybe vehetik.

A 35 perces alakformálás céljaid, illetve egyéni, alkati tulajdonságaid figyelembe vételével kerül kialakításra. Az LPG technológiát alkalmazva a kötőszöveteket hullámszerűen (az első henger felemeli, a második henger elengedi) mozgatjuk át. A motorizált hengerek befelé vagy kifelé mozognak a bőr állapotától és a kiválasztott program erősségétől függően. Aki gyorsabb eredményt szeretne elérni, annak a 45 perces kezeléseket javasoljuk.

Eredmények

Az eredmények már 6-7 alkalom után láthatóak.

28 éves, 17 kezelés, -3,6 kg41 éves, 16 kezelés, -2 kg

                             38 éves, 25 kezelés, -7 kg

       28 éves, 20 kezelés, -8,2 kg

 

Kezelési területek:

 • Alakformálás, fogyasztás, cellulit kezelés
 • Célzott zsírbontás
 • Testkontúr formálás   
 • A bőr esztétikai kezelése, feszesítés
 • Öregedéssel járó bőrproblémák
 • Izomsérülések kezelése, ízületi problémák
 • Izomlazítás, feszültségoldás
 • Sportsérülések kezelése és megelőzése
 • Sebhelyek, hegek, égési sérülések kezelése
 • Közérzet javítása, vitalizálás, wellness
 • Keringés illetve nyirokkeringés javítása (ödéma, visszér)
 • Zsírleszívás és plasztikai műtétek nem kívánt velejárói ellen nyújt hatékony megoldást
 • Prevenció, rehabilitáció

Kezelések hatása:

 • Szövettípusnak megfelelő kezelést biztosít
 • Formálja a testet, fogyaszt, karcsúsít
 • Edzi, erősíti a kötőszövetet
 • Kezeli, eltünteti a narancsbőrt, a cellulitot
 • Helyreállítja a bőr tónusát, feszességét
 • Helyreállítja a bőrmegereszkedést
 • Oldja az izomfeszültséget, izomfájdalmakat
 • Kezeli az ízületi problémákat
 • Javítja a torzult, sérült szövetek állapotát, esztétikumát (égés, hegek)
 • Javítja az izmok teljesítményét
 • Hatékony a kezelés izom-, ízületi- és gerincfájdalmak esetén is
 • Kezeli a keringési problémákat (ödéma, visszerek)

A kezelések sikere fokozható (mert bizony sok múlik RAJTAD is):

 • Méregtelenítéssel (diéta, szauna)
 • Egészséges táplálkozással
 • Rendszeres testmozgással
 • Kellő folyadék bevitellel (napi 2,5-3 liter, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz fogyasztásával)
 • A kúra alatti alkoholfogyasztás kerülésével (magas szénhidrát tartalma és toxikus hatása miatt)
 • A nyirok- és vérkeringés serkentésével (heti 3 kezeléssel)
 • A kezelések folyamatos végzésével (3 napnál hosszabb kihagyás kerülendő)

Ellenjavallatok:

 • Sérv
 • Tumor, rosszindulatú daganat
 • Trombózis, visszérgyulladás
 • Immunrendszer betegsége
 • Keringési, vese- és májelégtelenség
 • Peacemaker
 • Terhesség, szoptatás ideje alatt korlátozottan
 • Fertőzések, kiütések
 • Pigmenthiányos betegség
 • Véralvadásgátlók szedése
 • Antidepresszánsok szedése
 • Antibiotikumok tartós szedése
 • Zsírleszívás és műtét után 1-2 hétig

 

Ha tetszik az oldal oszd meg ismerőseiddel is:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter